Kupujete prvi avtomobil za vašega mladega voznika?
| Članek je bil prebran 2.186 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Neštete ure voženj v avtošoli so končno za vašim sinom ali hčerko in tudi  uspešno opravljen izpit je že preteklost. Stresa je konec in vaš ‘mladi voznik’ že komaj čaka, da bo dobil vozilo, ki bo povsem njegovo in da si ne bo več potreboval deliti avtomobila skupaj z vami, da bo gospodar svojega časa in da se bo lahko ven odpravil točno toliko časa prej, kot je potrebno in ne, tako kot do sedaj, eno uro prej, saj je bilo potrebno pravi čas ujeti še javni prevoz.

Se spomnite prizora iz kultnega filma Tranformerji, kjer sta Sam in njegov oče v salonu vozil z namenom kupiti Samu njegov prvi avto, po opravljenem vozniškem izpitu. Sam pričakuje, da mu bo oče kupil najnovejši in najmodernejši avto, vendar ga oče preseneti, saj mu nameni rabljen, star avto, rekoč, da je tudi sam na začetku vozil rabljen avto, ki je kot tak najprimernejši za mladega voznika.

In dejansko se marsikateri starš, ko pride do te točke, odloči otroku predati vozilo, ki ga je do sedaj vozil sam, in kupiti novo vozilo zase. Logika pri tem je ta, da je pri mladih voznikih verjetnost za prometne nesreče zaradi njihove neizkušenosti pač večja, in je zato morda bolje, da vozijo rabljeno oz. družinsko vozilo, ki je starejše in ga zato ‘ni škoda.’ Avtomobil je v takem primeru že starejši, morda že ima 10, 15 ali več let in je kot tak precej primeren, da se ga do konca obrabi.

Ste se odločili narediti drugače in mladega voznika pri hiši za njihov trud nagraditi z nakupom novega vozila? Odlično! Ker nakup avtomobila ni enostaven, vam pri izbiri lahko pomaga iskalnik na straneh marsikaterega proizvajalca avtomobilov. Da bo izbira lažja, se morate najprej odločiti kakšen bo budžet in kakšen tip avta si želite oz. želi vaš otrok. Hči se bo morda bolje počutila v kakšnem manjšem avtu, fantje v kakšen večjem, z močnejšim motorjem, dobrim ozvočenjem itd. Morda boste morali avtohišo obiskati večkrat in se celo odpraviti večkrat na testno vožnjo, vendar pa je bolje večkrat, da bo izbran avtomobil svoji lastnici/lastniku dobro in dolgo služil.

 

© 29. 04. 2024 - Babaloo.si. Oglaševanje.