Ali velik avto pomeni tudi prostorno vozilo?
| Članek je bil prebran 258 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Večje vozilo osebam vsekakor prinese več udobja in prostornosti pri prevozu. Ampak, ko v vašem vozilu med potnike dodate tudi manjše otroke, je to hitro lahko prevelik prostorski zalogaj, ki ga ne prenese vsako prevozno sredstvo. Kar na enkrat opazite, da je vaše veliko vozilo, pretesno. Če ste se slučajno znašli v taki situaciji in razmišljate o zamenjavi vozila, ne zanemarite naslednjih nasvetov:

  1. Velika vrata v prtljažnem delu

Natovarjanje vašega vozila, naj bo kar se da enostavno. Ko je potrebno prevažati dodatno opremo, ki jo potrebuje vaš otrok, je vsekakor dobro če je dostop omogočen skozi večja prtljažna vrata. Poleg tega imajo različna vozila tudi različne višine pragu pri prtljažnih vratih. Višji kot je prag težje je dostopati vanj, še posebej če vnašamo težjo opremo kot so vozički, kolesa, itd. Vsekakor so za lažji dostop v prtljažni del primerna vozila z nižjim pragom. Tako lažje natovarjamo tudi težjo vsebino.

2.  Drsna vrata za vstop potnikov

Ko so med vašimi rednimi potniki tudi manjši otroci je enostavno vkrcanje v vozilo tudi velik plus. Tako vsekakor nimate občutka, da se pretirano tlačite v zadnji del, ko preverjate ali nameščate varnostne pasove na otroških avto sedežih. Vsekakor je dostop do potnikov z drsnimi stranskimi vrati močno olajšan.

3. Koliko otroških avto sedežev lahko pripnete v vašem vozilu

Pri pritrjevanju otroških avto sedežev je predvsem pomembna tehnologija Isofix, ki omogoča enostavno in varno pritrjevanje otroškega avto sedeža v vaše vozilo. V kolikor v vašem primeru iščete družinski avto za tri otroke, vsekakor preverite možnosti in dejansko izvedljivost pripenjanja treh otroških avto sedežev v vaše vozilo. Pogosto je zadnja klop za potnike narejena le za dva otroška avto sedeža. Za to je najbolj praktično če ima vaše vozilo zadnjo klop sestavljeno iz individualnih avto sedežev. Zaradi česar je lažje pripenjanje treh otroških avto sedežev.

Ko so vaši stalni potniki v vozilu postali tudi majhni otroci, je želja po velikem, prostornem in praktičnemu vozilu vsekakor zelo na mestu. Ko se odločate za nakup večjega vozila nikakor ne pozabite na praktičnost velikih prtljažnih vrat in nižjega pragu. Pri vstopu potnikov so velik plus stranska drsna vrata. Če pa iščete družinski avto za tri otroke, ki še potrebujejo otroški avto sedež, ustrezno preverite če lahko umestite vse tri avto sedeže v vozilo.

 

© 20. 07. 2018 - Babaloo.si. Oglaševanje.