Kako hujšati?
| Članek je bil prebran 1.974 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Mnogo ljudi se pritožuje nad svojo telesno težo, le malokdo pa se dosledno in učinkovito loti izgubljanja odvečnih kilogramov. Veliko se jih vpraša kako shujšati in pri tem je najbolj pomembno to, da si človek zastavi realne in dosegljive cilje. Gre za to, da si s prevelikimi pričakovanji lahko povsem onemogočimo doseči kakršen koli uspeh.

Zdrav obrok ko hujšamoDobro je vedeti, da telo lahko povprečno izgubi največ pol kilograma na dan. Pričakovati več kakor to, pomeni postavljati si nerealna pričakovanja. Če želite shujšati je pomembno, da ste pripravljeni nekoliko spremeniti tudi vaš življenjski slog. To pomeni, da sladkane sokove nadomestite z vodo ali nesladkanimi pijačami, namesto mastnih sirov pa jejte sir, ki vsebuje manj maščob. Pri pripravi hrane uporabljajte male količine kvalitetnega jedilnega olja. Od časa do časa si še vedno privoščite priljubljeno jed ali slaščico, saj boste drugače ob strogi dieti kaj hitro zgubili motivacijo in voljo do nadaljevanja. Če ste še posebej sladkosnedi, skušajte slaščice nadomestiti z nekoliko manj škodljivi slaščicami – jejte rozine, ananas, banane ipd. Izogibajte se pretirano slane hrane, saj je dokazano, da sol v našem telesu zadržuje vodo. Pred zavezo k določeni dieti, se prepričajte, da je dieta primerna za vaš siceršnji življenjski stil. Najbolje je izbrati diete, ki vsebujejo veliko sadja in zelenjave, saj sčasoma takšen zdrav način prehranjevanja lahko povsem ponotranjite in se ga z lahkoto držite tudi potem, ko ste z dieto uradno že zaključili.

Med dieto je potrebna tudi redna telesna aktivnost, da poskrbite za ohranjanje mišične mase, ter razne očiščevalne metode, kot so naprimer savne. Najbolj priporočljiva aktivnost za doseganje tega je plavanje. Izogibajte se še alkohola in ogljikovih hidratov.

© 27. 04. 2024 - Babaloo.si. Oglaševanje.