Bi pustili avtu voziti namesto vas?
| Članek je bil prebran 153 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Če ste ravno v fazi nakupa novega avtomobila, ste se zagotovo že srečali z avtomobili, ki imajo avtomatski oziroma samodejni menjalnik prestav. Slovenski prodajalci avtomobilov ponujajo vse več tovrstnih avtomobilov in tisti med vami, ki ste se že odpravili na testno vožnjo z njimi, veste kakšen je občutek: kot da se vozite z avtomobilov iz prihodnosti. In kakšen je bil občutek, ko ste sedli nazaj v staro vozilo? Kot da bi vozili traktor 😊

Pričakujete lahko, da bodo čez eno generacijo (ali pa še prej) vsi avtomobili bili opremljeni s tovrstnimi menjalniki, še posebej zato, ker bo vse več avtomobilov hibridnih, slednji pa so vsi opremljeni z avtomatskimi menjalniki.

Za tiste, ki se na tesno vožnjo še niste odpravili, bomo pojasnili prednosti samodejnega menjalnika. Ob pomoči elektronike samodejni menjalniki namreč menjujejo prestave hitreje kot človeška roka in pri tem izredno intuitivno izbirajo pravilne prestave. Več prestav kot je v menjalniku, učinkoviteje bo prestavljal in bolj smotrna bo uporaba goriva. Pri tem bo kombinacija inovativnega vzmetenja, ki blaži udarce in nepravilnosti vozne podlage, sistemov za pomoč pri vožnji in že omenjenega samodejnega menjalnika bo naredila vožnjo izredno tekočo, v vozniku in njegovih sopotnikih pa bo vzbudila občutek lebdenja.

Zanimivo je dejstvo, da so tovrstni menjalniki manjši od starejših, klasičnih menjalnikov, s čimer se v potniški kabini pridobi dodaten prostor. To pomeni udobnejši in večji vozniški in sovozniški sedež, ter dodaten prostor za odlaganje in shranjevanje.

Nov, šeststopenjski menjalnik se je znašel tudi v Citroënovi petvratni kombilimuzini C4 Cactusu. Za ljubitelje prostornih avtomobilov oziroma limuzin bo C4 Cactus z vsem kar ponuja prava izbira.  Kdo se ne bi razveselil lebdeče strehe, izčiščene oblike avtomobila, 31 barvnih kombinacij, hidravličnega vzmetenja, 12 sistemov za pomoč pri vožnji, treh tehnologij za povezljivost vozila z medmrežjem.

Če se boste odločiti zaupati v prihodnost in v avtomobil z samodejnim menjalnikom, je prav, da izberete takšnega, ki mu resnično lahko zaupate. Upoštevajte še inovativnost in dovršenost druge opreme vozila, ki bo v kombinaciji z menjalnikom naredila vašo vožnjo tekočo, dinamično in hkrati – varno.

© 20. 07. 2018 - Babaloo.si. Oglaševanje.