Kdo danes še kupuje limuzino?
| Članek je bil prebran 1.580 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Že nekaj let je med najbolje prodajanimi in najbolj priljubljenimi avtomobili na cestah mogoče opaziti prevlado t.m. križancev (katere smo v preteklosti poimenovali športni oziroma mehki terenci) in večjih družinskih avtomobilov. Zato vprašanje v naslovu ni povsem neumestno. V času, ko vsi, tako tisti, ki imajo otroke oziroma družino, kakor tisti, ki se vozijo pretežno v dvoje ali celo sami, kupujejo mestne križance in družinske avtomobile, se postavlja vprašanje, komu (kateri ciljni skupini kupcev) so sploh še namenjene limuzine? Kdo torej danes kupuje limuzine?

citroen ds 4Da bi lahko odgovorili na to vprašanje, si je smiselno ogledati en primerek limuzine, ki jo je mogoče videti tudi na naših cestah in se lahko pohvali s precejšnjo priljubljenostjo med kupci. Gre za Citroenov model ds4, ki pomeni nekakšno mešanico starega in novega. Citroen ima pri nas kar veliko privržencev, o čemer priča tudi obstoj Citroenovega kluba. Ta model namreč ponuja nekaj značilnih oziroma prepoznavnih potez iz dediščine avtomobilske znamke, po drugi strani pa jo odlikujejo vse tehnološke inovacije in novitete, ki si jih pri avtomobilu sploh lahko želimo. Limuzina ds4 je ravno prav kompaktna, a hkrati prostorna, da zanjo še lahko rečemo, da je uporabna. Ko avtomobilski proizvajalci sicer razvijajo limuzino, jim koristnost, priročnost in uporabnost gotovo niso prva skrb, res pa je, da te lastnosti gotovo zanimajo kupca limuzine. Ds4 bi tako kupili vsi, ki so zvesti blagovni znamki, imajo radi francoski šarm in prestiž, se pustijo prepričati avantgardnemu dizajnu in si od svojega avtomobila obetajo tudi vrhunski tehnološki izdelek. To, da je ta model izjemno eleganten in da so ga pri Citroenu dodelali do zadnje, najmanjše podrobnosti, je najverjetneje odveč poudariti. Ds4 je za tiste, ki na cesti želijo dinamičnost, a tega niso pripravljeni žrtvovati za udobje.

Ciljne skupine gotovo niso ravno velike družine z več otroci, ki pri jeklenem konjičku gotovo iščejo predvsem prostornost in uporabnost. DS4 je v tem smislu gotovo nekoliko prestižnejši in postavlja na prvo mesto udobje in vozne lastnosti. Ta avtomobil je primeren za mlajše osebe, mlajše ali starejše pare, ki radi sedejo v zmogljiv in lep avtomobil. Ds4 pomeni drzen dizajn, zato se zanj običajno odločajo tisti, ki si od svojega vozila obetajo tudi drugačnost. Res je torej, da na cesti ni mogoče videti veliko ds4, tisti pa, katere vidimo, se nam gotovo vtisnejo globoko v spomin. Mnogi se zanj odločijo tudi za to, ker je to avtomobil, ki ponuja stilsko podobo povsem po meri kupca. Prav tako je ds4 gotovo idealen avto za vse navdušence nad dinamično vožnjo, saj so v vozilo vgrajeni zmogljivi in športni motorji, ki na cesti gotovo ne bodo razočarali. V tem smislu ds4 ponuja več od običajnih limuzin, saj kljub svoji kompaktnosti in velikosti ponuja številne vozne lastnosti in užitke, ki smo jih sicer bolj vajeni pri manjših, športnih vozilih. Ta model ponuja tudi vse tehnološke inovacije, ki jih pri svojem delu ali zgolj za zabavo potrebuje sodoben človek. Konec koncev je ds4 sodoben avtomobil za sodobnega človeka – ko sedemo vanj, se počutimo kraljevsko in elegantno, saj gre konec koncev za limuzino, ko pa pritisnemo na pedal za plin, pa hitro pozabimo na limuzino in se prepustimo dinamični ter udobni vožnji.

© 30. 04. 2024 - Babaloo.si. Oglaševanje.