Učinkovito spletno oglaševanje
| Članek je bil prebran 1.839 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Za spletno oglaševanje se je smiselno odločiti, v kolikor želimo povečati prepoznavnost neke blagovne znamke ali podjetja na spletu, povečati obisk na spletni strani, povečati število povpraševanj in ne nazadnje tudi povečati prodajo. Da je spletno oglaševanje pri vseh zastavljenih nalogah uspešno, mora biti izpeljano strokovno, nuditi mora merljive rezultate (učinke) in biti inovativno. Poglejmo si za začetek, kaj vse vključuje oglaševanje na spletu.

Kaj vse je spletno oglaševanje?

Spletno oglaševanje je zelo širok pojem, ki obsega več različnih procesov, tehnik in metod, katerih skupen cilj je učinkovito povečanje prepoznavnosti in prodaje. Tovrstno oglaševanje obsega oglaševanje na družbenih omrežjih in spletnih iskalnikih, sem sodi tudi optimizacija internetne strani, prisotnost na spletnih portalih, forumih, blogih, aplikacijah, ipd. Za namene spletnega oglaševanja se uporablja slikovno, avdio, video ali tekstovno gradivo.

digitalni marketingKatere so prednosti spletnega oglaševanja?

Spletno oglaševanje pomeni zakup oglasnega prostora v medijih, pri čemer je pomembno, da za posamezno panogo in blagovno znamko poiščemo najbolj primerne spletne medije, na katere se objavi gradivo. Seveda je velik del tovrstnega oglaševanja tudi oglaševanje na družbenih omrežjih (Facebook, YouTube, Twitter, LinkedIn, id.). Pomemben del predstavlja tudi zakup ključnih besed, ki temelji na analizi le teh in najbolj optimalni izbiri besed, ki jih nato zakupimo. Pri tem je pomembno tudi meriti rezultate takšnega zakupa in po potrebi izbor prilagoditi. Gradivo, ki se uporablja za spletno oglaševanje, je potrebno prilagoditi glede na format oziroma obliko oglasov, s katerimi želimo oglaševati na spletu. Velik in pomemben delež spletnega oglaševanja danes pomenijo tudi spletni video oglasi, ki nagovarjajo široko in najbolj intenzivno. Pomemben del oglaševanja na spletu pa je tudi mailing, priprava e-novic ali e-revij.

© 30. 04. 2024 - Babaloo.si. Oglaševanje.