Kaj se zgodi, ko podjetje pozabi podaljšati domeno?
| Članek je bil prebran 205 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Se vem je že pripetilo, da ste pozabili podaljšati domeno vaše spletna strani podjetja? Potem veste, da ta napaka lahko nosi tudi večje negativne posledice v vašem poslovanju in seveda neželene stroškovne in časovne posledice. Po preteku časovne veljavnosti vaše domene je na voljo še nekaj časa, da zadeve ustrezno uredite.  Za čim manjše posledice vsekakor poskrbite za ustrezno obveščanje odgovornega osebja o poteku domene. Kakšne so lahko posledice za podjetje če domena ni podaljšana v ustreznem časovnem obdobju:

  1. Če pozabite podaljšati domeno vaše spletne, stran postane neaktivna. Seveda domena ne gre takoj na trg prodaje domen, vendar pa vseeno čim prej ustrezno uredite podaljšanje vaše domene. Ko gre za spletno stran podjetja so negativne posledice neprisotnosti na spletu lahko velike. S tem lahko ogrozite poslovanje vašega podjetja.

2.  V kolikor se domene ne podaljša v ustreznem roku postane domena prosta za ostale kupce domen. Z izgubljeno domeno pa je skoraj tako kot če bi podjetju zamenjali ime ali logotip. Naslov domene je povezan z imenom vašega podjetja in lahko ob zamenjavi oziroma nadomestitvi domene z novo, zmedemo svoje stranke. V tem primeru bi bilo potrebno dodatno ozaveščanje vaših strank kar nosi dodatne stroškovne in časovne nevšečnosti. Zato res dobro premislite ali dotične domene res ne želite več podaljšati.

Kaj lahko storite, da do tega slučaja ne pride?

  1. Vnesite ustrezen elektronski naslov, saj na elektronsko pošto dobite opomnik o poteku domene. Tako poskrbite, da bo prava oseba obveščena v ustreznem času.
  2. Po potrebi si sami nastavite opomnike o poteku domene. Če za registracijo domene skrbi zunanji izvajalec se ustrezno dogovorite za obveščanje o podaljšanju domene.

Domena vašega podjetja nosi pomemben pomen pri njegovem poslovanju. Izguba le te torej lahko nosi neprijetne ali celo nepopravljive posledice. Pri tem lahko nastanejo nepričakovani zapleti in tudi dodatni stroški. Poskrbite za podaljšanje vaše domene podjetja in nastavite ustrezno elektronski naslov in si po potrebi nastavite dodatne opomnike.

© 20. 07. 2018 - Babaloo.si. Oglaševanje.