Kaj je Brainobrain?
| Članek je bil prebran 1.667 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Brainobrain je program, s katerim pri otroku razvijamo intelekt in osebnost. V prvi vrsti na ta način izboljšujemo spomin, urimo sposobnost koncentracije in lajšamo učenje. Srečanja, na katerih se odvija program Brainobrain, so zabavna in kreativna, tako da se jih otroci radi udeležujejo. Program je namenjen otrokom med četrtim in štirinajstim letom starosti in zajema 10/12 stopenj. Vsaka izmed stopenj običajno poteka 3,5 – 4 mesece. Otroci se srečujejo enkrat na teden, srečanja pa trajajo 120 minut. V posamezni skupini je običajno med 6 in 12 otrok. Poleg organiziranih srečanj je velikega pomena tudi nekajminutna dnevna vaja doma, ki vzame maksimalno 15 minut.

brainobrainKaj pomaga program Brainobrain razviti?

Kako poteka program?

Program poteka z uporabo abaka in tehnike NLP. Raziskave možganov pri ljudeh so pokazale, da je v času mentalnega razvoja (4-14 let) zelo pomembno, da oseba izvaja pravilno miselno vadbo, s katero se bolje razvije možganska kapaciteta in se enakomerno razvijata leva in desna polovica možganov. V okviru klasičnega šolanja takšne miselne gimnastike običajno ni mogoče izvajati, saj je kurikulum oblikovan tako, da se razvija predvsem leva možganska polovica, ki je odgovorna za logiko, analitičnost, razum, medtem ko desna pogosto ostaja slabše razvita. Desna polovica možganov skrbi za kreativnost in ustvarjalnost, ki sta ključna pogoja, da iz človeka nastane genij. Desna polovica je nezamenljiva tudi za razvoj koncentracije, spomina, intuicije, hitrosti, senzitivnosti, iskanju rešitev, empatiji, ipd.

Namen metode Brainobrain je torej enakomeren razvoj obeh možganskih polovic, da bi ustvarili kreativne in uspešne posameznike.

Program poteka tako, da se otroci prve 3-4 mesece učijo računanja z abakom, nato nadaljujejo z računanjem brez abaka (ki si ga morajo vizualizirati – računanje v mislih). Podlaga učenja pa so tehnike NLP (nevrolingvistično programiranje).

Več o tem, kako izboljšati sposobnost koncentracije in spomina s programom Brainobrain pa si preberite tukaj.

© 28. 04. 2024 - Babaloo.si. Oglaševanje.