Blagodejni vpliv vode na človeško telo
| Članek je bil prebran 2.560 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Človek je že od spočetja dalje neločljivo povezan z vodo. Že v materinem telesu se plod od svojega nastanka dalje giblje in živi v plodovni vodi, tudi porod je povezan z vodo. Človek za nadaljnji obstoj nujno potrebuje vodo, voda pa je tudi sestavni del človeškega telesa. Tako je kar 70% človekovega telesa sestavljenega iz vode. Pomen vode se kaže tudi v naravi, kjer brez nje ni življenja in rasti. Voda je s človekom neločljivo zvezana, nanj pa ima tudi mnoge pozitivne vplive.

hot springVoda pomirja in sprosti telo

Že iz antičnih časov je znan blagodejni in sprostitveni vpliv vode in namakanja v njej. Že v času Grkov in Rimljanov so obstajale javne terme, kjer so ljudje v vodi razglabljali in se družili. Voda je na tak način pozitivno vplivala na človekove organe, zdravje in njegovo psihično počutje. Danes se na to prepogosto pozablja, namakanje v kadi pa je zaradi pomanjkanja časa vse redkejše. Človeško telo je tako resnično v vodi zgolj enkrat ali nekajkrat letno, ko se odločimo, da gremo na morje ali na bazen. Namesto tega bi se morali potruditi, da bi vsaj enkrat tedensko naša telesa prepustili vodnim užitkom.

Hot spring za popolno sprostitev

Najbolj optimalen način za dosego celovite sprostitve pa je masažni bazen Hot spring, kjer v vodi poleg namakanja človek prejme tudi vodno masažo. Na ta način se utrujeno telo odpočije, si pridobi nove energije in se povsem sprosti. Hot spring masažni bazeni so tako idealen način, če želite kar v udobju lastnega doma poskrbeti za popolno sprostitev in zabavo.

© 30. 04. 2024 - Babaloo.si. Oglaševanje.